понедељак, 26. март 2012.

Поклоничко путовање-Острог

  Као и претходних година, и ове организујемо поклоничко путовање за манастир Острог. Овај пут полазимо у суботу 21.4.2012. године,  а слике са прошлогодишњег путовања ће нам послужити за илустрацију планиране путање и сатнице. 

Полазак је планиран за 04:00 часа испред храма Св. Ђорђа. Полазимо рано да би стигли на време у манастир Куманицу, где Литургија почиње у 07:00. Одатле носимо дивне успомене од прошле године, као и љубазност и гостољубивост оца Николаја  и целог братства. Након Литургије пут продужавамо ка старој задужбини Немањића-манастиру Морача, а након њега одлазимо у манастир Дајбабе, који се налази на самом улазу у Подгорицу.
             


Предвиђено време за долазак на Острог је око 15 часова, и у манастиру остајемо до краја вечерње службе која почиње у 17 часова. Повратак планиран за 18:15 часова ћемо прилагођавати условима на путу (радови,сатница итд).
Неколико ствари морамо нагласити везано за путовање:
1. Ученици млађи од 16 година, уколико немају личну карту или пасош (што је пожељно, али није обавезно за њих) морају имати ЈЕДАН од следећа три документа: ђачку књижицу ИЛИ здравствену књижицу ИЛИ извод из матичне књиге рођених, као и сагласност родитеља (тачка 3).
2. СВИ ученици старији од 16 година МОРАЈУ имати личну карту ИЛИ пасош, као и сагласност родитеља (тачка 3).
3. СВИ ученици који немају 18 година МОРАЈУ имати сагласност ОБА родитеља на име Јанко Божовић, ЈМБГ 0710971790013, бр.личне карте 176435 МУП Ужице. Сагласност се добија у општини (скупља варијанта) или суду (јефтинија варијанта). Евентуално, ако живе са једним родитељем-његова сагласност као и одлуку о додели старатељства (ако су родитељи разведени) или други неопходни доказ (за децу из дома, ако је један родитељ преминуо, у иностранству службено на дужи период итд).Ученици се могу пријавити код вероучитеља Техничке школе, или на мејл veroucitelj.tehnickaue@gmail.com, као и учлањењем на овај блог и остављањем података у коментару. Потребна документа и уплату потребно је приложити до 6.4.2012. год.
                                                                       

1 коментар:

  1. Има још 10 слободних места, ако неко од ученика жели да се пријави...

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.